Hypnotherapie

Hypnose is een manier om op korte termijn verandering te brengen in je onderbewuste reactiepatronen. Soms weet je vanuit je bewustzijn perfect hoe je het wil, maar je onderbewuste is veel krachtiger en neemt het telkens weer over, zonder dat je het in de hand hebt. Hypnose heeft een hoge slaagkans voor het oplossen van bepaalde problemen. Ik kan je helpen met het bestrijden van angsten en fobieën, verslavingen, vervelende gewoontes, slaapproblemen. Met hypnose kan je een blijvende verandering bekomen.

Hypnotherapie bij mij bestaat uit twee delen:

  1. een gesprek op bewust niveau, waarin besproken wordt wat het probleem inhoudt en welke verandering je wil bekomen en we kijken samen hoe je deze op bewust niveau kan helpen bestendigen.
  2. Daarna volgt een hypnose, waarbij je in diepe rust komt en je toegang krijgt tot je onderbewuste. Daar zijn jouw gewoontes en herinneringen opgeslagen.

Je bewustzijn blijft alert en je kan elk moment kiezen om spontaan uit de hypnose te komen. Je blijft steeds in controle. Tijdens de hypnotische toestand worden suggesties geformuleerd en deze worden nog versterkt door posthypnotische suggesties, voor een blijvende werking.

Er is eigenlijk niets sensationeels aan hypnose. Het is een fijne ontspannende ervaring.