0472 10 98 40 Etienne Rogiersstraat 20, Lokeren
Opvoedingscoach Katherine D'Hoore

Leven, zoals jij het zelf wil

 

Je professioneel leven vergt veel energie en dan heb je nog je andere rollen in te vullen: ouder, partner, kind, vriend(in), …  Je wil het ook allemaal zo goed mogelijk doen. 

Om dit allemaal waar te maken, vergt dit heel wat organisatietalent, goede afspraken en communicatie, sociale vaardigheden en relativeringsvermogen.

Klinkt ‘goed voor jezelf zorgen‘ als een opgave? 

Soms lukt dit en soms ga je op één of meerdere terreinen de mist in. Voel je je gespannen? Ben je prikkelbaar naar je naasten? Heb je het gevoel dat je niet voldoet? Heb je het gevoel dat je leven soms meer gestuurd wordt door anderen in plaats van door jezelf? Ligt jouw lat heel hoog?

Je kunt terecht Bij de Baobab om opnieuw te zoeken naar een evenwicht, te bepalen wat voor jou prioriteit is, ondersteuning te krijgen bij het stellen van grenzen voor jezelf en voor anderen.

Er worden verschillende workshops gegeven over deze thema’s die interactief, actief, creatief en inspirerend werken. Je zult merken dat iedereen grotendeels tegen dezelfde hindernissen aanloopt. Laat je inspireren en laad je op om je leven zo te organiseren dat er voldoende rust en tijd blijft, voor wat echt belangrijk is voor jou.

Je krijgt een duwtje in de rug om de koers te varen die je zelf uitstippelt.

"... Zo vertelde hij me de derde dag over de baobabs. En weer was het schaapje er de aanleiding toe.
De kleine prins leek met een ernstig probleem te worstelen en uiteindelijk stelde hij me de vraag :
" Schapen eten toch wel degelijk ook struiken hé ? "
" Ja hoor "
" Ah Gelukkig maar"
Ik begreep niet waarom dat hem zo geruststelde, maar hij ging door : " Schapen eten dus ook baobabs ? "
Ik merkte op dat baobabs nu toch wel geen struiken zijn, maar bomen die tot hoog in de hemel reiken. En dat zelfs een kudde olifanten er niet in zouden slagen ook maar één baobab klein te krijgen.
Die kudde olifanten bracht hem aan het lachen. "Je zou ze de één bovenop de ander moeten stapelen.." " Maar " , merkte hij op, " vooraleer die baobabs zo groot worden, zijn het ook maar struiken "
" Inderdaad. Maar waarom wil je zo graag dat je schaapje baobabs gaat eten ? "
En hij vertelde het me:
Op zijn planeet groeien, net als op alle andere planeten, nuttige planten en schadelijke planten. En dus ook zaden van nuttige planten en zaden van schadelijke planten. Die zaden zie je echter niet. Ze slapen in de aarde, tot er eens één zin krijgt om wakker te worden. Dat rekt zich dan uit, wriemelt zich naar boven naar de zon, en wordt een vertederend dun twijgje. Gaat het om een radijsplantje of een rozenstruikje, dan laat je het maar zijn gang gaan. Gaat het echter om een schadelijk plantje, dan moet je het wel zo snel mogelijk uittrekken.
Nu had je op de planeet van de kleine prins ook 'verschrikkelijke' zaden.... baobabzaden. De bodem van de planeet was er van vergeven. En als je te lang wacht met het wieden van de jonge baobabplantjes, dan lukt dat gewoonweg niet meer. De bomen overwoekeren de gehele planeet, doorboren ze, doen ze uiteenspatten.
" En dus is regelmaat heel belangrijk. Elke morgen, nadat je jezelf gewassen en aangekleed hebt, moet je ook voor de planeet zorgen. Elke jonge baobabplant moet verwijderd worden. Da's een niet zo moeilijk werkje, maar het is wel vervelend. "
En hij vroeg me een tekening te maken voor de kinderen van bij ons, om hen duidelijk te maken welke ernstige gevolgen het almaar uitstellen van sommige vervelende karweitjes al niet kunnen hebben.
" Soms mag je al eens iets uitstellen tot later. Maar niet als het om baobabs gaat ! Ik kende ooit een planeet, bewoond door een luiaard. Hij vergat drie baobabstruikjes..... "
En volgens de aanwijzingen van de kleine prins maakte ik volgende tekening, die verduidelijkt wat er toen gebeurde."


uit De Kleine Prins, Antoine De Saint-Exupéry