0472 10 98 40 Etienne Rogiersstraat 20, Lokeren
Opvoedingscoach Katherine D'Hoore

Hoe ga ik te werk?

Laten we eerst kennismaken

Alles begint met een kennismakingsgesprek.

Je kunt telefonisch of per mail een afspraak maken. Het gesprek duurt anderhalf uur. Met dit gesprek willen we bereiken dat ik jouw situatie ken en dat jij weet of je met mij in zee wil gaan.

We bespreken hoe de coaching zal verlopen. We kijken of je het meest gebaat bent individueel of in groep, met hypnotherapie of wandelcoaching.

Mail of bel me en dan plannen we een kennismakingsgesprek in.

Ouders sterker maken in hun rol

Tijdens de coaching wil ik ouders terug in verbinding brengen met zichzelf om als voorbeeld te dienen voor hun kinderen. 

Kinderen leren vooral door te spiegelen aan het gedrag van hun ouders. Kinderen spiegelen vaak ons eigen gedrag, angsten, ideeën, gevoel… Dit is zeer confronterend en we verzetten ons hiertegen. Door het kind te veranderen hopen we ook onszelf te veranderen. Jammer genoeg werkt dit niet in deze richting (wel in de andere).

Door de coaching krijgen ouders inzicht in hun eigen dromen, ideeën, overtuigingen… en hoe we hiermee omgaan.  Ouders leren om de communicatie met hun kinderen te herstellen en open te houden.

Hoe kunnen ouders hun kind het gevoel geven dat hij/zij er helemaal mag zijn? Zonder dat deze zich verstopt om zijn/haar ouder te beschermen of uit angst voor afwijzing.

Je leert misschien niets dat je niet al weet, maar je wordt terug bewust van een aantal belangrijke zaken die je uit het oog verloren hebt. 

Oefenen thuis

Zowel bij individuele coaching als bij groepscoaching worden doelstellingen en acties besproken. Je leert niet zwemmen door een boek te lezen over zwemmen, maar door in het water te springen en je hoofd boven water te houden.

In de coaching word je hierin ondersteund en uitgedaagd. Thuis ga je aan de slag met wat je leert. Je oefent, oefent en oefent. In het begin vraagt dat veel aandacht, maar door veelvuldig stil te staan, te vallen en weer op te staan, gaat het steeds makkelijker en spontaner.