0472 10 98 40 Etienne Rogiersstraat 20, Lokeren
Opvoedingscoach Katherine D'Hoore

Bij de Baobab

Ik richt me op volwassenen die een steun in de rug kunnen gebruiken en op zoek zijn naar handvaten in de opvoeding of  het dagelijks leven. In mijn werkmethode staan samenwerking, respect, maatwerk en daadkracht centraal.

 

Persoonlijke begeleiding op maat

Samen zoeken we uit welke vorm van hulp jullie het meest nodig hebben.

Iedereen is uniek en kent zijn/haar probleem of situatie het best en daar houd ik heel veel rekening mee in de coaching.

 

Hulp bij opvoeden

Waar vroeger een heel dorp effectief meewerkte aan de opvoeding van kinderen, is daar in deze moderne maatschappij geen ruimte meer voor. Soms kan het ouderschap heel eenzaam zijn indien er weinig steun is van een sociaal netwerk. Als je niet goed in je vel zit, of je bent onzeker heeft dat een impact op je kind. Kinderen worden daarbij vaak professioneel ondersteund, maar de ouders worden wel eens vergeten.

Door met ouders te werken, help ik onrechtstreeks ook hun kinderen.

 

Praktijkgerichte ondersteuning

De individuele gesprekken, groepstrainingen en workshops zijn erop gericht dat je onmiddellijk aan de slag kan met nieuwe inzichten. De inhoud is steeds afgestemd op de situatie en vragen van de deelnemers. De theorie dient enkel om de eigen ‘praktijk’ helder te maken en te inspireren. 

De uitwisselingen in groep zijn zeer waardevol. De deelnemers leren minstens evenveel van elkaars ervaringen als van de coach. het delen van ervaringen en de herkenning daarbij werken verbindend en helpt een steunend netwerk uit te breiden. 

 

"Wisdom is like a baobab tree.
No one individual can embrace it.”

Waarvoor staat de baobab?

In groten getale kwamen er de afgelopen tijd inzichten tot ons uit andere culturen: Fika, Hygge en Lagom uit het hoge Noorden, Zen en Shinrin-Yoku uit Japan.

Maar in Afrika, de bakermat van de mensheid, is er de baobab, de apenbroodboom die symbool staat voor alles wat een mens nodig heeft. De vruchten zijn voedzaam, de zaden een lekkernij, de bladeren, jonge scheuten en wortels worden als groente gegeten. De vruchtschillen zijn brandstof, de vermalen schil is tabak. Van de as wordt zeep gemaakt. Uit de bast worden vezels gewonnen voor touwen, manden en textiel.  De baobab is een levensboom die duizenden jaren oud kan worden. Hij staat symbool voor wijsheid, verbinding, kracht, levenslust en bescherming. In Afrika is het de plek waar de wijzen van het dorp bijeenkomen om te praten en samen oplossingen te zoeken.

Zoals het Afrikaanse spreekwoord zegt: “Wijsheid is zoals een baobab. Niemand kan hem in z’n eentje omarmen.”

Ook “Bij de Baobab” gelooft in die verbinding van wijsheid. Van verschillende mensen die elk expert zijn van hun eigen kind en leven. Geen enkele wijsheid staat hier boven de andere.

En wanneer al die wijsheid verbonden wordt biedt dat veel mogelijkheden.